Hari ni hari pertama dalam tahun 2015. Belum terlambat nak ucap 'selamat tahun baru'. Semoga tahun ini lebih baik dari tahun2 lepas. Lebih mengingati dan mendekatkan diri pada yang Esa. Berusaha lebih kuat demi mencari rezki yang halal. Hari ni terlebih rajin hehe..
Tadaaaaaa....
Tapi hari ni aku nk share resepi sambal udang petai...adoiii sebut je dah kecur air liur aku.
Bahan2 :
Petai
Udang
Cili blend
Garam, gula dan perisa
Asam jawa sikit
Cara masak :
Tumis cili (api sederhana sbb nnti cili hangus)
Agak dah kering sikit masuk petai, air asam jawa (jgn byk air), garam, gula, perisa. Last baru masuk udang. Agak udang dh masak. Tutup api..siap!
Ni lauk peberet laki aku. Tadi dia gi keje aku lom sempat masak lauk ni..kang malam u balik, u bedal la ye Bee. Orang kata nak tambat hati suami kene jaga makannye. Hari2 ai masak tuk u kalau u carik orang lain SIAP! Amaran keras ni hahaha.
Tu lauk sampingan acar mentah dgn ayam percik.
No comments:
Post a Comment