Thursday, 18 December 2014

Daging Goreng

Resepi ni aku dapat masa aku gi Vietnam dulu.  Tiap kali aku ke sana supplier aku akan masakkan lauk ini untuk aku.  Memang sedap, senang nak sediakan.  Bahan2 pun tak susah nak dapat.
Ni la rupa daging yang aku dah rebus sekejap dan aku hiris nipis2.  Tumbukkan bawang putih 3-4 ulas, gaul dengan kicap manis sikit dan sos tiram sikit.  Pastu perap.  Kalau ko rasa nak masak bende alah ni tghri, ko perap la dari pagi.

Goreng dgn api perlahan, buh la garam ngan lada hitam sikit perisa sikit.  Agak2 dak nmpk garing sikit buh la hirisan bawang besar.  Tadaaaaaa...dh siap. 

Lauk aku tengahari ni.  Jemput makan.


No comments:

Post a Comment

SEMPORNA OKTOBER 2020

 Beli jiwa anak-anak.  Kadang2 kita terlalu sibuk bekerja hingga lupa perlu ada masa untuk keluarga. Anak2 suka mandi laut, jom kita bawak d...