Kuih lapis warisan dari resepi nenek ton (mak ai). 1st time cuba kira menjadik la jugak tapi lapisannya tak berapa konsisten. Kejap kaler putihnya tebal kejap yg merahnye tabal. Blasah je la. Janji rasanya sama macam yg mak ai buat.
Travelog aku...aku liza, suka travel, suka masak, suka makan...wifey to a husband dan mama kepada seorang puteri dan 3 orang hero malaya.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
SEMPORNA OKTOBER 2020
Beli jiwa anak-anak. Kadang2 kita terlalu sibuk bekerja hingga lupa perlu ada masa untuk keluarga. Anak2 suka mandi laut, jom kita bawak d...

-
Semua mesti suka makan begedil. Aku salah sorang penggemar, tak kira begedil ayam ke, daging ke, ikan ke...semua aku belasah. Hari n...
-
Aku rasa semua orang suka makan yong tau fu ni..tapi mesti lagi ramai tak tau cara nak buat kuah manis ni. Sebenarnya aku pun tak tau cara...
-
Hampir terlupa, hari ni birthday Adam Darwish yang ke-8. Pejam celik pejam celik, dah besar anak mama yang lahir sebesar tapak tangan tu. ...
No comments:
Post a Comment