Sunday, 22 March 2015

Kuih Lapis for Tea Break

Kuih lapis warisan dari resepi nenek ton (mak ai).  1st time cuba kira menjadik la jugak tapi lapisannya tak berapa konsisten. Kejap kaler putihnya tebal kejap yg merahnye tabal. Blasah je la.  Janji rasanya sama macam yg mak ai buat.

Tu diaaa...

Bancuhannya :
1cawan tepung gandum
1 cawan tepung beras
3/4 cawan tepung ubi
3 cawan air
1 cawan santan
sikit garam
pewarna

Kukus setiap lapis hingga masak. Rasa dgn jari..kalau tak melekat tu kira dah masak la tu. So boleh la lapiskan dengan warna lain.




No comments:

Post a Comment

SEMPORNA OKTOBER 2020

 Beli jiwa anak-anak.  Kadang2 kita terlalu sibuk bekerja hingga lupa perlu ada masa untuk keluarga. Anak2 suka mandi laut, jom kita bawak d...